Ajankohtaisia toimintaideoita

Tällä sivulla julkaistaan viikoittain uusi toimintaidea, joka on ajankohtaista juuri tähän vuodenaikaan.

 

Jos jokin toimintaidea on mennyt ohitsesi, löydät aiemmat ideat sivun alalaidasta.

 

Lisää eri vuodenaikoihin liittyviä toimintaohjeita ja vinkkejä löydät tuotteet ja palvelut osiosta.

 

 

VKO 42 KAAOSPALLO PAJUSTA

 

Syksy tekee nyt todella tuloaan. Lehdet putoavat puista, tuuli vihmoo ja illat pimenevät. Syksyiset illat ovat oivaa aikaa askartelulle ja lehdettömät puiden oksat sopivat hyvin materiaaliksi erilaisiin askartelutuotoksiin.

 

Paju on monikäyttöinen ja miellyttävä materiaali, joita löytyy lähes jokaiselta ojanpenkalta. Pajujen keräämisessä on kuitenkin muistettava, että siihen tarvitaan maanomistajan lupa. Pajua kuitenkin yleensä pidetään enemmänkin harmillisina kuin mieluisena, joten luvan saa todennäköisesti hyvin helposti. Myös kaupunkien ja kuntien puisto-osastoilta kannattaa kysyä paikkoja, joista pajua saisi kerätä askartelu käyttöön.
 

Pajun paras keruu aika on lehdettömään aikaan, lokakuulta huhtikuulle. Parhaita pajuja saa edellisen vuoden oksattomasta suorasta kasvusta, joissa ruskean ydinpuun osuus on mahdollisimman pieni.
 

Netti on pullollaan ideoita, mitä pajusta voi askarrella ja esimerkiksi hakusanalla "pajuaskartelu" saa paljon erilaisia ideakuvia ja -ohjeita.
 

Pajukaaospallo on yksi hieno ja monipuolinen tuotos. Pallossa käytetään kaaostekniikka, jonka avulla voi tehdä monenlaisia varjostimia, koreja ja seinäteoksia. Kaaostekniikkaa voi hyödyntää myös kranssipohjissa. Kaaospallon sisään voi laittaa esimerkiksi jouluvalot, jolloin siitä saa kauniin koristeen niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin.
 

Ohje pajukaaospalloon