Ajankohtaisia toimintaideoita

Tällä sivulla julkaistaan viikoittain uusi toimintaidea, joka on ajankohtaista juuri tähän vuodenaikaan.

 

Jos jokin toimintaidea on mennyt ohitsesi, löydät aiemmat ideat sivun alalaidasta.

 

Lisää eri vuodenaikoihin liittyviä toimintaohjeita ja vinkkejä löydät tuotteet ja palvelut osiosta.

 

 

VKO 46 TUOKSUT KUULUVAT LÄHESTYVÄÄÄN JOULUUN

 

Joulu tunnetaan tuoksuistaan: glögi, piparit, mausteet, kuusi, sauna…Näitä löytyy lukemattomasti ja varmasti meillä jokaisella on omat lempi tuoksut, jotka ovat osa joulua.

 

Jouluun on aikaa vielä reilu kuukausi, joten tuoksuilla ei ole kiire. Voidaan siis aloittaa miedoista, joka hetkeen sopivista tuoksuista. Kuten hunajan makeasta ja miedosta tuoksusta. Hunajan tuoksua saa huoneeseen kätevästi mehiläisvahan avulla, joka on suosittu kynttilämateriaali. Mehiläisvahakynttilä jo sinällään, ilman polttamista, tuo hennon makean tuoksun ympäristöönsä.

 

Mehiläisvaha on kuitenkin ensisijaisesti mehiläislajien pesäkennostojen rakennusmateriaali, jonka avulla ne peittävät valmista hunajaa.

 

Kynttilöiden tekemiseen mehiläisvahaa käytetään pääsääntöisesti kahdessa muodossa: mehiläisvahalevyt sekä sulatettavat mehiläisvahaseokset. Helpoin, yksinkertaisin ja turvallisin tapa tehdä kynttilöitä, on mahiläisvahalevyt. Tällöin ei tarvitse kuumentaa mitään eikä ole vaaraa kuumasta steariinista.

 

Mehiläisvahalevyn alkuperäinen väri on ollut luonnonkeltainen, mutta kun kysyntä ja samalla tuotanto on lisääntynyt, löytyy värejä kaikissa sateenkaarenväreissä.

 

Ohje mehiläisvahakynttilöihin

 

 

Lähde: http://www.lahtisenvahavalimo.fi/

 

AIEMMAT TOIMINTAIDEAT