Koronahaaste: RAKENNA HYÖNTEISHOTELLI

1.4.2020

Koronahaaste:


RAKENTAKAA HYÖNTEISHOTELLI ja laittakaa siitä kuva meille 1.6. mennessä kehittäjä Minna Malinille osoitteeseen minna.malin@sininauha.fi tai  Facebook-sivuillamme olevan päivityksen alla olevaan viestiketjuun >>

Teemme kuvakoosteen kaikista kuvista. Liitä mukaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteet #hyönteishotellit2020#pelastapörriäinen ja @hyonteishotellit2020, jolloin koko Suomi pääsee seuraamaan uuden ”hotelliketjun” levittäytymistä kevään ja kesän mittaan.


Näin vastaamme osaltamme maa- ja metsätalousministeriön käynnistämään Hyönteishotellit2020-kampanjaan, joka kannustaa kaikkia suomalaisia ryhtymään hotellinpitäjiksi. 


Hyönteishotellin rakentaminen on sekä hyödyllistä että kivaa tekemistä!


Miksi hyödyllistä?


Hyötykasvit vaativat pölytystä tuottaakseen satoa ja siten meille ruokaa pöytään. Pölyttäjinä toimivat ympärillämme pörräävät hyönteiset, joita ehkä joskus pidämme kovinkin hyödyttöminä, mutta ne eivät ole sitä!


Enää ei ole itsestäänselvyys, että näille pörriäisille olisi riittävästi sopivia pesä- ja suojapaikkoja ja tässä me ihmiset voimme auttaa niitä. Rakentamalla hyönteishotelleja.


Miksi kivaa?


Hyönteishotellien rakentaminen on kivaa puuhaa, jossa vain mielikuvitus on rajana. Jokaisesta kodista löytyy sopivia materiaaleja hotellin rakentamiseen, kuten tyhjiä maitopurkkeja, säilyketölkkejä tai muovirasioita. Nämä voi täyttää luonnonmateriaaleilla, kuten kävyillä ja kuivalla heinällä. Netissä on paljon ideoita ja kuvia toteutuksesta, voit aloittaa vaikka Hyönteishotellikampanjan sivuilla olevista vinkeistä >>


Kiva tekeminen ei lopu ainoastaan rakentamiseen, vaan seuraavaksi hotellille pitää etsiä sopiva paikka ulkoa. Hotellia voi myös tarkkailla pitkin kesää.