Luonnonmateriaalikädentaitojen kurssi 7.3-10.3.2016

14.3.2016

Vihreä Veräjän Green care -kortit sopivat hyvin tutustumiseen.
Vihreä Veräjän Green care -kortit sopivat hyvin tutustumiseen.
Aarrekartta aiheesta: "Mitä luonto minulle merkitsee?".
Aarrekartta aiheesta: "Mitä luonto minulle merkitsee?".
Kotakahvit.
Kotakahvit.Tuulikelloissa oli jokaisessa oma yksilöllinen äänensä.
Tuulikelloissa oli jokaisessa oma yksilöllinen äänensä.

Taas vierähti viikko nopeasti vapaaehtoisten valmennuksessa Lehmirannassa, Eläkeliiton lomakeskuksessa. Kurssi oli jo kolmas samanmoinen, jonka Vihreä Veräjä järjesti yhteistyössä Eläkeliiton Elämää Käsillä -hankkeen kanssa.

Kurssille osallistui 17 vapaaehtoista ympäri Suomea. Kurssin teema ja aktiviteetit pysyvät pääsääntöisesti samoina, vain kurssilaiset vaihtuvat.

Talviaika on parasta aikaa askarrella luonnonmateriaaleista, kun materiaalit on kerätty hyvissä ajoin ennen lumen tuloa. Toki talvellakaan ei ole mahdottomuus kerätä materiaalia, sen todistivat kurssilaiset keruuretkellä. Luonnosta löytyy tähänkin vuodenaikaan jos jonkinnäköistä käyttökelpoista materiaalia. Paperikassit täyttyivätkin talventörröttäjistä, kävyistä, okasanpätkistä, kaarnanpaloista jne.

Neljän päivän kurssiin on mahdutettu niin teoriaa kuin käytäntöä, unohtamatta rupattelua, huumoria ja nautiskelua, josta esimerkkinä tunnelmalliset kotakahvit loimuavan tulen äärellä.

Kurssi oli antoisa ja opettavainen kaikin puolin ja edelleen meitä ohjaajia jaksaa ihmetyttää se luovuus ja taito, joka vapaaehtoisissa piilee. Jokaiselle kolmella kurssilla on ollut samat tehtävät ja materiaalit ja yhtään samanlaista kädentaitoa ei ole tullut vastaan!

Kiitos kaikille osallistujille!