Eläinavusteisen koulutuksen "jatko-osa" 9.4.2016 Nuuksion maisemissa

9.4.2016

 

16.1 Peppi-hankkeen kanssa yhteistyössä järjestetty eläinavusteinen koulutus sai jatkoa, kun pääsimme tutustumaan luontokeskus Haltiaan Nuuksiossa ja sen jälkeen sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan käytännössä.

Kiitos tällaisen päivän järjestämisestä kuuluu Ritva Mickelssonille (erityisluokanopettaja, rehtori ja sosiaalipedagogisen hevosotoiminnan ohjaaja), jolta saimme alunperin kutsun tutustumaan sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan, jota hän järj…estää Nuuksion kupeessa. Tähän yhteyteen sopi hyvin tutustuminen lähellä sijaitsevaan luontokeskukseen.

 

Haltiassa saimme opastuksen talon perustuksista alkaen meneillään oleviin näyttelyihin. Tunnin mittainen esittely oli liian lyhyt aika tutustua perusteellisesti luontokeskukseen, joten moni osallistuja sai varmasti kipinän mennä viettämään sinne enemmänkin aikaa tahollaan.

Ritvan luona pääsimme kokeilemaan käytännössä hevosten kanssa mm. luottamus- ja johtajuusharjoituksia, harjaamaan niitä ja kokeilemaan istumista selässä. Hevoset olivat todella uteliaita ja ottivat aktiivisesti kontaktia meihin. Innokkaasti ne osallistuivat myös palautepapereiden täyttämiseen päivän lopuksi=)

Kiitos mielenkiintoisesta ja opettavaisesta päivästä kaikille!