Ruusulankadun asumispalveluyksikön pihaprojekti

16.6.2016
Pääovien eteen sommiteltiin kauniit sini-valkoiset kukkaistutukset.
Pääovien eteen sommiteltiin kauniit sini-valkoiset kukkaistutukset.

Vihreä Veräjä yhteistyössä Ruusulankadun asumispalveluyksikön kanssa suunnittelivat ja toteuttivat yksikön ulkoalueiden päivityksen toukokuun lopulla. Tavoitteena oli lisätä asukkaiden, naapuruston ja ympäristön asumisviihtyisyyttä sekä yhteisöllisyyden tunnetta.

Kevään mittaan asumisohjaajat ja Vihreä Veräjä kokoontuivat muutaman kerran yhteen suunnittelemaan piha-alueiden ilmeen kohentamista. Mukaan pyydettiin myös asumisyksikön asukkaita.

Toukokuun 27. päivä sovittiin talkoopäiväksi, jolloin Ruusulankatu 10:een oli tilattu suursäkki multaa, hankittu istutettavat kasvit (ostamalla ja pyytämällä lahjoituksia) sekä värvätty talkoolaisia. Asukkaat pääsivät vaikuttamaan kasvivalintoihin.

Talkoopäivän aamuna asumisyksikön edustalle oli kokoontunut asukasohjaajien lisäksi muutama asukas valmiina töihin. Pihahommien aloittaminen sujui kitkattomasti ja nopeasti jokaiselle osallistujalle löytyi mieleinen homma josta aloittaa.

Talkoopäivä aloitettiin istutusalustojen perusparannuksella poistamalla vanhaa multaa ja lisäämällä uutta. Myös jo olemassa olevia kasveja huollettiin.

Talkoiden ehkä mieluisin homma oli uusien istutusten suunnitteleminen ja kasvien istuttaminen. Tämä koettiin asukkaiden keskuudessa miellyttäväksi ja palkitsevaksi hommaksi, sillä oman käden jäljen näki heti ja sai vapaasti käyttää omaa luovuutta. Uusissa kasveissa oli niin kesäkukkia, monivuotisia perennoja kuin hyötykasvejakin.

Päivän toinen kohokohta lienee ollut makkaranpaistotuokio, joka sekin toteutettiin erään asukkaan toimesta.

Talkoiden ehdoton kohokohta on kuitenkin piha-alueiden uusi ilme, joka ilahduttaa koko kesän ajan kukkaloistollaan, syksyllä mahdollisen sadon muodossa ja vielä ensivuonnakin. Ja mikä parasta asukkaille onnistuttiin järjestämään mukavaa ja palkitsevaa puuhaa.

Kiitos kaikille, jotka olitte mukana tässä ja teitte tämän mahdolliseksi!