Vihreässä Veräjässä tapahtunutta

21.5.2019
SPR:n koulutuksissa koivun risut muotoutuivat vapaaehtoisten käsissä risusydämiksi.
SPR:n koulutuksissa koivun risut muotoutuivat vapaaehtoisten käsissä risusydämiksi.
Rinnekodin Hevosmiehenyksikön työntekijöitä.
Rinnekodin Hevosmiehenyksikön työntekijöitä.
Uutelan kaunis luonto tarjoaa retkeilijöille upeat puitteet....
Uutelan kaunis luonto tarjoaa retkeilijöille upeat puitteet....
...Uutelan kotaa unohtamatta.
...Uutelan kotaa unohtamatta.

Vihreällä Veräjällä on ollut työntäyteinen huhtikuu takana: paljon unohtumattomia kohtaamisia ja mieleen painuneita tapahtumia.

 

Vihreä Veräjän ja SPR:n yhteistyönä toteuttamat vapaaehtoisten valmennukset luontolähtöiseen toimintaan on saatu kevään osalta päätökseen. Vihreä Veräjä on kevään aikana saavuttanut ison joukon SPR:n innokkaita ja oppimisen janoisia vapaaehtoisia, joiden toimesta luontolähtöiset menetelmät lähtevät varmasti leviämään ympäri Suomea. Koulutuksia on järjestetty samalla konseptilla mm. Paimiossa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa ja Helsingissä tavoittaen lähemmäs 80 vapaaehtoista. Vastaanotto luontolähtöiselle koulutukselle on ollut hyvää.

 

Vihreällä Veräjällä on yhteistyötä myös Ikäinstituutin Yhdessä Kotikulmilla hankkeen kanssa mm. yhteisöllisen puutarhatoiminnan kehittämisen saralla sekä kierrätysmateriaalikädentaitojen opastamisessa. Taloyhtiön yhteisiä viljelyalueita ja -käytäntöjä kehitetään parasta aikaa.

 

Kevät on hyvää aikaa aloittaa luontolähtöistä toimintaa ja innostus näkyy myös Vihreän Veräjän arkipäivässä. Esimerkiksi Rinnekodin Hevosmiehen toimipisteen henkilökunta kävi työyhteisönä kehittämispäivillä Skatalla hakemassa inspiraatioita luontolähtöisen toiminnan toteuttamiseen. Lisäksi Vihreä Veräjä on ollut mukana avustamassa Lilinkotisäätiön Mäkikotia Green Care -toiminnan suunnittelussa.

 

Toukokuun alussa saimme vieraita Vaasasta asti, josta Vaasan Vanhan sairaalan työntekijät kävivät tutustumassa ja hakemassa ideoita omaan luontolähtöiseen toimintaan Vihreältä Veräjältä ja Skatalta.

 

Vihreä Veräjä järjestää myös tapahtumia yhteistyössä muiden sote-järjestöjen kanssa. Mm. 19.5 Vihreällä Veräjällä oli ilo saada olla mukana järjestämässä vammaisperheiden kevätretkeä Uutelaan ja Skatan tilalle. Retkellä oli mahdollisuus kokeilla Malikkeen mukanaan tuomia suorastaan nerokkaita apuvälineitä, joiden avulla mahdollistui luonnon kokeminen ihan eri tasolla. Mukana myös Perhe edellä puuhun -hanke, Kehitysvammatuki 57 sekä Kaikki samalla viivalla -hanke.

 

Keväällä on myös innostuttu aloittamaan retkeilykausi Uutelanniemestä ja siihen yhteistyökumppanimme ovat yhdistäneet tutustumisen Vihreän Veräjän toimintaan Skatalla. Lisäksi olemme järjestäneet muutamia avoimia ovia yhteistyössä Luonto Polku työhön hankkeen kanssa Skatan tilalla, joissa on päässyt tutustumaan Green Care -toimintaan yleisesti sekä Skatalla toimiviin työmuotoihin. Unohtamatta loimuavasta nuotiotulesta lumoutumista kodassa.

 

Kuten huomaatte, kevät on Vihreän Veräjän toiminnassa todellista sesonkiaikaa. Palaamme pian taas asiaan.

 

Nähdään! =)