Luontotoiminnan äärelle rajoitteista huolimatta

20.5.2022

Vihreän Veräjän ydinajatuksena on, että luontoyhteys kuuluu kaikille, riippumatta ihmisten erilaisista lähtökohdista. Esteet luontoyhteyteen ja luontolähtöiseen toimintaan voivat johtua esimerkiksi toimintakyvystä, kielitaustasta, asenteista tai luontosuhteen syntymättömyydestä.

Arkityössämme (sote-järjestöjen parissa) olemme kohdanneet mitä erinäisempiä esteitä luontotoiminnan toteuttamiselle, joista ei kuitenkaan paljon puhuta ääneen tai niitä ei ole nostettu esille. Kun olemme kentällä aihetta nostaneet esille, se on herättänyt paljon keskustelua ja sen äärellä on
havahduttu.

Me Vihreässä Veräjässä haluamme havahduttaa erityisesti sote-järjestöjä teeman äärelle. Kun teema tunnistetaan ja tunnetaan, päästään sitä kautta kehittämään keinoja purkaa mahdollisia esteellisyyksiä. Tämä mahdollistaa luonnon tarjoamat mahdollisuudet ja luonnosta nauttimisen ihan jokaiselle.

Olemmekin nyt toteuttaneet neljän animaatiovideon sarjan, joilla haluamme havahduttaa ihmisiä teeman äärelle. Samalla kun nostamme videoissa esiin erilaisia esteellisyyden muotoja, haluamme näyttää, että jo pienillä ratkaisuilla voimme mahdollistaa luontoyhteyden kaikille.

Kiinnostaisiko luontotoiminnan aloittaminen teidän toiminnassanne? Kaipaatteko ideointiapua olemassa olevan luontotoiminnan kehittämiseen? Meiltä Vihreästä Veräjästä saatte tukea ja apua luontotoiminnan mahdollistamiseen ihan jokaiselle! Pohditaan yhdessä, millaisin pienin askelin
luontotoimintaa saataisi osaksi teidän olemassa olevaan toimintaan, juuri teidän kohderyhmänne tarpeet huomioiden.

Rajoitteista viis, ota yhteyttä siis!

Luitko jo nämä?

Neljä naista vanhan huvilan edessä seisovat ja nauravat viljelylaatikon äärellä.
12.10.2022

Järjestötoimija - lähde mukaan yhteiselle luontotoiminnan kehittämismatkalle - virkisty arkityön keskellä

Löytyykö järjestösi toiminnasta jo luontotoimintaa tai haluaisitko tutustua uuteen ammatilliseen...
14.9.2022

Luontotoiminnasta lisäarvoa arkipäivään

Kaipaatko lisämausteita olemassa olevaan toimintaan? Luonto ja lähiympäristö ovat monessa...
14.7.2022

Skatan tilan keskikesä ja lisää villiyrttien keruuta

Pikkukesä vaihtuu näin heinäkuulla isoksi kesäksi, sanoivat ennen ja mikseivät...