Luontotoiminnan äärelle rajoitteista huolimatta

20.5.2022

Vihreän Veräjän ydinajatuksena on, että luontoyhteys kuuluu kaikille, riippumatta ihmisten erilaisista lähtökohdista. Esteet luontoyhteyteen ja luontolähtöiseen toimintaan voivat johtua esimerkiksi toimintakyvystä, kielitaustasta, asenteista tai luontosuhteen syntymättömyydestä.

Arkityössämme (sote-järjestöjen parissa) olemme kohdanneet mitä erinäisempiä esteitä luontotoiminnan toteuttamiselle, joista ei kuitenkaan paljon puhuta ääneen tai niitä ei ole nostettu esille. Kun olemme kentällä aihetta nostaneet esille, se on herättänyt paljon keskustelua ja sen äärellä on
havahduttu.

Me Vihreässä Veräjässä haluamme havahduttaa erityisesti sote-järjestöjä teeman äärelle. Kun teema tunnistetaan ja tunnetaan, päästään sitä kautta kehittämään keinoja purkaa mahdollisia esteellisyyksiä. Tämä mahdollistaa luonnon tarjoamat mahdollisuudet ja luonnosta nauttimisen ihan jokaiselle.

Olemmekin nyt toteuttaneet neljän animaatiovideon sarjan, joilla haluamme havahduttaa ihmisiä teeman äärelle. Samalla kun nostamme videoissa esiin erilaisia esteellisyyden muotoja, haluamme näyttää, että jo pienillä ratkaisuilla voimme mahdollistaa luontoyhteyden kaikille.

Kiinnostaisiko luontotoiminnan aloittaminen teidän toiminnassanne? Kaipaatteko ideointiapua olemassa olevan luontotoiminnan kehittämiseen? Meiltä Vihreästä Veräjästä saatte tukea ja apua luontotoiminnan mahdollistamiseen ihan jokaiselle! Pohditaan yhdessä, millaisin pienin askelin
luontotoimintaa saataisi osaksi teidän olemassa olevaan toimintaan, juuri teidän kohderyhmänne tarpeet huomioiden.

Rajoitteista viis, ota yhteyttä siis!

Luitko jo nämä?

14.9.2022

Luontotoiminnasta lisäarvoa arkipäivään

Kaipaatko lisämausteita olemassa olevaan toimintaan? Luonto ja lähiympäristö ovat monessa...
14.7.2022

Skatan tilan keskikesä ja lisää villiyrttien keruuta

[caption id="attachment_1434" align="alignnone" width="320"] Mesiangervo kukkii.[/caption] ...
villiyrttikävelyllä
24.5.2022

Villiyrttien keruu ja käyttö

Villiyrtit ovat alkukesästä parhaimmillaan. Lähiluonnosta löytyviä yrttejä voi käyttää...